Stembus voor de Snob 2000


Muziek is een grote ontdekkingsreis en alhoewel er tegenwoordig diverse platforms zijn is de platenzaak nog steeds een ontmoetingspunt voor nieuwsgierigen. Niets is tenslotte leuker dan de bakken door struinen op zoek naar de (on)bekende parel al dan niet met de hulp van de verkoper die vaak exact weet wat de smaak van de klant is.

De Snob 2000 is een muzikale ontdekkingsreis vol met liedjes die niet of nauwelijks op de radio te horen zijn. Deze alternatieve lijst bestaat al sinds 2012 en is toen gestart door een aantal ontevreden muziekliefhebbers en bloggers bij Ondergewaardeerde Liedjes, die vonden dat er heel veel mooie onbekende liedjes niet in de Top 2000 stonden. Ter informatie, HIER is de eindlijst van 2019.

Sinds 2016 wordt de Snob 2000 integraal uitgezonden en ook dit jaar zal Pinguin Radio de liedjes vanaf 18 december tot en met 31 december de ether in slingeren. Zonder gesprekjes met luisteraars of lange verhalen, maar wel gepresenteerd door bekende en ervaren DJ’s. De afgelopen jaren waren Bruce Springsteen (Jungleland), Queens Of The Stone Age (No One Knows), Arcade Fire (Rebellion),  Radiohead (Exit Music) en Porcupine Tree (Arriving Somewhere But Not Here) de lijstaanvoerders. No Bullshit, Great Music!

De uitzending is dagelijks van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds en op Oudjaarsavond gaan we tot middernacht door. 173 uur onbekende en in ieder geval ondergewaardeerde pareltjes. Een ontdekkingsreis door onbekend muziekland, waar alle genres vertegenwoordigd zijn: Blues, Jazz, Soul, Folk, Americana, Indie, Dance, Hiphop/Rap, R&B, Reggae, World en vrijwel alle genres Rockmuziek. De Snob 2000 is verrassend en heel anders, en een verademing voor allen die wel eens iets anders willen horen. Tegelijkertijd worden er podcasts gemaakt, die men dezelfde avond en nacht kan beluisteren.

Ook dit jaar is het mogelijk vanuit de keuzelijst per muziekgenre te kijken welke liedjes opgenomen zijn. Tevens is er een speciale subcategorie voor bands en zanger(es)s(en) uit Nederland en België (Lage Landen), Girlpower (bands met zangeressen) en kan ook men per decennium selecteren. Maar altijd de onbekende en ondergewaardeerde pareltjes uit de muziekgeschiedenis en NIET de uitgekauwde hits.

Maar…..(alternatief) muziekminnend Nederland bepaalt wat er gedraaid gaat worden!
De stembus voor de Snob 2000 is geopend vanaf zaterdag 21 november tot en met dinsdag 1 december via www.snob2000.nl én www.ondergewaardeerdeliedjes.nl, én natuurlijk www.pinguinradio.com
Er kan op 20 liedjes uit de keuzelijst gestemd worden plus 5 vrije keuzes. Bovendien zijn er elke dag blogs en informatie op de website en facebookpagina’s van Ondergewaardeerde Liedjes en Snob 2000 te vinden.