About

MINSTREL

MUSIC

Onafhankelijke vinylspeciaalzaak met een groot en gevarieerd aanbod aan nieuw- en tweedehands vinyl. LP’s, singles, rarities en collectors items. Cd’s, dvd’s & magazines zijn ook ruim aanwezig.

Historie

In de jaren ’80 werden we echt gegrepen door de magie van het zwarte goud. In 1993 gingen we onder de naam Minstrel Music officieel van start met het in- en verkopen van LP’s en cd’s via (platen) beurzen en markten. Drie jaar later betrokken we de locatie aan de Assendorperstraat in Zwolle. Gestaag breidde het assortiment zich uit. Vooral de afdeling vinyl groeide en groeide. Daarnaast kregen we steeds meer dvd’s, magazines en artikelen als pickupnaalden, gadgets en afspeelapparatuur (voor zover de ruimte dit laatste toelaat). We gingen ook verschillende activiteiten ontplooien naast de winkel. Sinds 2007 een eigen label, in 2009 begonnen met het organiseren van concerten en in 2013 een ‘eigen’ kleinschalig muziekfestival.

De liefde en passie voor het ‘zwarte goud’, waarvan het aanbod nog steeds gestaag groeit, en onze kennis van muziek willen we graag delen met onze klanten.

MINSTREL DUDES & DUDETTES

Mr. Minstrel – Arjan, eigenaar
Big Bird – Bert, medewerker
Mrs. Minstrel – Jolanda, meewerkend achter de schermen
Sunny Sander – Sander,  jongste medewerker en ’tech-wizzkid’ www.ssoundrecording.nl 

 

The music you listen to becomes the soundtrack of your life. It may be the first music you made love to or got high to or went through your adolescence to, went through poignant times of your life, well that music is going to mean a lot to you. It’s going to take on much more import than just the sound of the notes because it’s the background track for your existence.”

Michael Bloomfield

Minstrel Music


Recordstore

Onafhankelijke vinylspeciaalzaak met een groot en gevarieerd aanbod aan nieuw- en tweedehands vinyl. LP’s, singles, rarities en collectors items. Cd’s, dvd’s & magazines zijn ook ruim aanwezig.

Lees Meer


Label

Sinds 2007 hebben we een eigen platenlabel: Minstrel Music. Strictly vinyl! In maart 2018 rolt MM011 van de persen. Altijd met een feestelijk release party. En zoals zo vaak met de presentatie van een special limited-edition.

Lees Meer


Sessions

Verrassende, oorverdovende, ontroerende, ruige of intieme live concerten in het Zwolse. Van psych, prog, singer-songwriter, folk tot postrock. Het zijn gewoon legendarische sessies…

Lees Meer


Festival

Op het Festival spelen muzikanten op intieme locaties rondom het  Assendorperplein in Zwolle. In verschillende huiskamers en sociaal-culturele vereniging Eureka en in de kerk van het Domincanenklooster.

Lees Meer