MINSTREL

FESTIVAL

Op het Minstrel Festival treden al jaren muzikanten op, die weten te ontroeren, te verrassen, te enthousiasmeren. In verschillende huiskamers en sociaal-culturele vereniging Eureka aan het Assendorperplein en in de Dominicanenkerk.

MINSTREL FESTIVAL

De geruchten deden al langer de ronde. Bij menige samenscholing in de stad en omstreken zag men aan de verheugde gezichten dat er iets moois op komst was. In de verte trok langzaam maar zeker een groep deze kant op. De eerste nog onbekende, maar prikkelende klanken waren al hoorbaar en voor sommige liefhebbers snel ook herkenbaar. Al gauw kon het met zekerheid gezegd worden…
De al jaren rondtrekkende Minstrel karavaan doet de wijk Assendorp in Zwolle weer aan.

In duistere tijden werd dit al in oude boeken beschreven.

Donkere wolken drijven uiteen en de kilte wijkt. Zonnestralen verwarmen de monnik, die zich over de laatste nog te vertalen zinnen buigt van het honderden jaren oude geschrift. Voorzichtig verschijnt een glimlach op zijn gezicht door wat hij leest. Verhalen die meereizen met vele generaties en culturen. Dan hoort hij de stemmen van rondtrekkende en snel naderende minstrelen. Hypnotiserende zang en bezwerende melodieën prikkelen tot verleidende dans. Zij verdrijft de schaduw, brengt kleur en toont uiteindelijk de pracht van wat vreemd en ongrijpbaar leek. De monnik heeft de laatste zin vertaald, legt zijn pen neer en tuurt door het raam in de verte. Daar ziet hij het en opnieuw moet hij glimlachen…’

– Uit het Boek Aessenoort.

MINSTREL FESTIVAL 2 JUNI 2018

Zesde editie van het Minstrel Festival

Het is al bijna weer zover.

Het Minstrel Festival zal op 2 juni 2018 haar 6e editie gaan beleven. De opzet is als vanouds kleinschalig en ongetwijfeld verrassend van aard.
Dit jaar treedt Pitou op in de kerk, Ellie Ford (uk) en Money & the Man (afterparty) spelen in het eetcafé van sociaal-culturele vereniging Eureka. In de huiskamers geven Ryan Joseph Burns (sco), Alex Hedley (uk), Bjarke Ramsing (den), Milo en Johan & de Groene Man acte de presence.

Het festival kun je nog steeds gerust een tegenhanger noemen van festivals, die meer en meer “groot groter allergrootst” willen, met zoveel mogelijk overbekende namen of ‘tribute’ bands.
Voor het Minstrel feest is het belangrijker dat de bezoekers meegaan in de beleving en sfeer, die de performances met zich mee brengen. Laat je weer verrassen door de breekbare en intense klanken of soms door de humor, die er doorheen geweven zit. En als je genoeg gezeten en geluisterd hebt dan dans je op de afterparty in Eureka lekker de zolen van je schoenen.
Er is in totaal plaats voor 160 bezoekers. De eerste edities waren strak uitverkocht. Zal dit jaar ook wel weer goed komen.

Het Minstrel Festival zou niet kunnen bestaan zonder de samenwerking, steun en/of bijdrage van: Stichting Goudsteeg 21, Minstrel Music, Spookaap Vormgeving, Sociaal Culturele Vereniging Eureka, Dominicanenklooster Zwolle, Sander’s Sound & Recording, Stadkamer, Zwolse Theaters en Café de Singel.

Zie u graag.

Minstrel Fest dudes & dudette.

 

MINSTREL FESTIVAL ARCHIEF