Dampend releasefeest van ontketende THE GOOD HAND

Wie hoorden we daar zeggen: “Ik weet het zeker, we hebben de toekomst van rock‘n’roll gezien en de naam is THE GOOD HAND”.

Zaterdag 29 maart 2014 was het dan eindelijk zover. De nieuwe LP ‘Atman’ van The Good Hand op ons vinyl label Minstrel Music werd feestelijk gepresenteerd bij onze vrienden van Cafe de Singel. De belangstelling was zo groot dat het cafe uitpuilde. Een heerlijk temperatuurtje (buiten dan:) en een extra avond rocken (de zondag erop) brachten enige verlichting op de eerste avond.

In de voorgaande maanden was er intensief naar toe gewerkt en geleefd. De band geeft zich dan ook volledig en rekt haar muzikale grenzen deze avond nog verder op. Indrukwekkend is de dynamiek in klank en kleur. De pakkende songs komen recht uit het hart en samen met de hypnotiserende lichtshow van The Sahara Farm Light Show raakt de band welhaast in trance en brengen ze het publiek in vervoering. Onvermijdelijk en oneindig wordt deze avond hun gezamelijke kosmische reis.

Laag op laag worden de dwingende en slepende grooves, dampende acid blues, pulserende krautrock en twinkelende psychedelica verweven tot de verleidende ‘Good Hand popsong’. Vanaf opener en titelsong ‘Atman’ tot publieksfavoriet ‘Death of the Real’ is het cafe één golvende, dansende massa, die er maar geen genoeg van kan krijgen.

Na het concert mengt de volledig leeg gespeelde, maar breed lachende band zich met het euforische publiek en zet het feest voort tot in de late uurtjes. Zeker… deze avond is er een nieuw en schitterend hoofdstuk toegevoegd aan het verhaal van het niet langer ‘best bewaarde geheim van Zwolle en Kampen’.

“Hey world, come on in”.