drive-by-wire-spellbound

za 24 febr 2018
DRIVE BY WIRE
release SPELLBOUND

‘Spellbound’ komt zaterdag 24 februari uit op ons label en het releasefeest vindt plaats in het Burgerweeshuis in Deventer. 

Intrigerende en unieke mix van heavy fuzz en vette rock-grooves, met energieke vocalen van frontvrouw Simone Holsbeek( Ex-Cords). Simone en lead-gitarist Alwin Wubben richtten de band in 2006. Hun debuutalbum trok meteen de aandacht van de internationale pers.
Met bassist Marcel Zerb en drummer Jerome Miedendorp de Bie vormen ze hecht rockcollectief.

Een reis door een desolate woestijn, het zompige rivierlandschap, 70’s hardrock en psychedelica. Drive By Wire slaagt erin om deze inspiraties te distilleren in een warm organisch geluid met de urgentie van de jaren ’90 grunge van Soundgarden, de aanstekelijke riff- groove van Queens Of The Stone Age, en de hypnotische heavyness van Black Sabbath.
Ze hebben de afgelopen 10 jaar door Europa getourd (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Griekenland, Zwitserland, België en bijna alle clubs in Nederland). Support-shows waren er voor Kyuss, Blues Pills, Mudhoney, God Is An Astronaut en veel festivals als Eurosonic, Generatorfest en Zwarte Cross.

Drive By Wire heft dit album met producer Guido Aalbers (QOTSA, The Gathering, Muse, Masters of Reality) opgenomen vanwege zijn vermogen om het dikke, organische geluid en de rauwe energie over te brengen waar de live-shows van de band bekend om staan.
Spellbound is wereldwijd in 3 verschillende formaten: Vinyl: Minstrel Music, CD: Argonauta Records, Digital: Drive By Wire.

foto: Danyel Weideman

NOG MEER