za 8 okt 2011
STRANDED HORSE
mirna’s fling

In 2006 besloot Yann Tambour, ondanks de lovende kritieken die hij met zijn avant-folkrock band Encre ontving, het roer faliekant om te gooien. Hij noemt zich Stranded Horse en profileert zich vanaf dat moment als een singer-songwriter en zingt op oude blues en Franse chansons geënte mystieke, surrealistische liedjes. Hij speelt regelmatig met artiesten als Toumani Diabate en één van zijn helden Ballaké Sissoko.

De sfeer van zijn muziek werd ook deze avond sterk bepaald door de kora, een Afrikaans snaarinstrument dat vooral wordt bespeeld in West-Afrikaanse landen als Mali, Senegal en Sierra Leone. Ondanks de oorsprong van het instrument waande je je bij tijde wijle in het oude Engeland van een aantal eeuwen terug. Het publiek luisterde ademloos naar de subtiele klanken en bezwerende zang.
Yann zingt afwisselend in het Engels en Frans. Ook draait hij zijn hand niet om voor een verrassende cover als ‘What Difference Does It Make’ van The Smiths.

Een langzamerhand voor velen niet meer onbekend en bijzonder getalenteerde singer songwriter uit Zwolle, Mirna’s Fling, heeft spontaan deze avond het voorprogramma verzorgd.
Hij speelde een aantal van zijn nieuwe songs, sommige in de week vooraf aan deze avond geschreven. Een oudje, één van de eerste keren dat ik hem live zag spelen.

Met natuurlijk weer fraaie visuals van de Sahara Farm Light Show