zo 15 maart 2015
SPIDERGAWD
soup & coogan’s bluff

SPIDERGAWD is een rockmonster met de vuigheid van legendarische 70’s bands als MC5 en Blue Cheer en zo strak als Queens of the Stone Age.

De twee jaar geleden opgerichte Noorse band is soort supergroep met leden van rockgoden MOTORPSYCHO en de zanger/gitarist van CADILLAC. Tijdens deze Legendary Minstrel Sessions werd de release van hun tweede album ook in Hedon gevierd!

Legendary-Minstrel-Sessions SPIDERGAWD

De avond begon met een sfeervol optreden van de band Soup, die een fraaie set neerzetten met hun licht psychedelische post-rock. Gedragen door de zuivere stem van zanger en pianist Erlend Viken weet de band het aanwezige publiek al in vervoering te brengen. Dan is het de beurt aan Coogans Bluff, die met hun groovende 70’s bluesrock met hoornsectie ons weer met de poten op de grond brengen. Het publiek gloeit en de gezichten worden vrolijker en vrolijker.

Dan is Spidergawd aan de beurt. Een losse mix van rauwe blues, hardrock en de typische Motorpsycho-twist, die te dampend blijkt om binnen de muren van de oefenruimte te blijven.

Nadat het nieuwe album in de winkels lag begin dit jaar ontstond al snel de buzz: deze band was de ‘real deal’. Dat bleek niets minder dan waar.
Groovende drums pompende bas, scheurende gitaren, repeterende sax, alle ingredienten van de Spidergawd boogie zijn heftiger dan ooit. De Motorpsycho-ritmesectie houdt het tempo erin en een dik uur lang wordt het dansende publiek haast omver geblazen door een lavastroom van vette rock.
Een avond door elkaar gerammeld en een pak op ons donder. “… these rock ‘n’ roll vigilantes really were on the loose!”

SPIDERGAWDwww.facebook.com/spidergawd

Support:

SOUP (NO-Trondheim)  – www.facebook.com/soupsound
COOGANS BLUFF (DE-Berlin) – www.coogansbluff.de

Zondag 15 maart
Aanvang: 19:30 uur.
Zaal open 19:00 uur.
Entree: 11,50 euro.
Locatie Hedon, Burgemeester Drijbersingel 7, Zwolle, 038 4527229. info@hedon-zwolle.nl
Minstrel Music, www.minstrel.nl tel: 038-4233419