za 3 april 2010
LISA O PIU &BIRCH BOOK
deyoung & kim (& paul)

Zaterdag 3 april  was een bijzondere avond met Lisa o Piu, Birch Book en DeYoung & Kim in een uitverkocht Eureka.

Lisa o Piu bestaat uit de Zweedse singer-songwriter Lisa Isaksson en haar band Piu.
Op jonge leeftijd redt zij de oude gitaar van haar moeder van een weggestopt leven op zolder en begint zij te experimenteren met haar stem en liedjes.

In 2008 doen ze op tour in Engeland een aantal optredens met Roger Wootton, de frontman van de legendarische 70’s acid folk formatie Comus. Dit bevalt zo goed dat er zelfs een live album van uit komt. In 2009 verschijnt hun debuutalbum ‘When this was the Future’. Geleid door Lisa’s verfijnde zang, brengen zij intieme, feeërieke folk met een vleugje psychedelica á la Fairport Convention en Pentangle. Deze avond opende Lisa de poort naar een geheime wereld waar ook grootse zangeressen als Sandy Denny, Joni Mitchell en Vashti Bunyan zijn geweest.

Voorprogramma
Werd verzorgd door niemand minder dan BIRCH BOOK (In Gowan Ring), hoewel we beter van een double bill konden spreken. Voor de pauze speelde Birch Book eigen nummers, begeleid door de voltallige band van Lisa en na de pauze speelde hij mee met hun set.
DeYoung & Kim (& Paul) bezongen hun liefde voor mystiek en romantische dromen tijdens hun set, waarmee de avond werd geopend.

En ja… Sahara Farm Light Show.

www.myspace.com/lisaolillportan
www.myspace.com/birchbook
www.myspace.com/ingowanring
www.myspace.com/tjeerddejong