za 12 okt 2013
CHERRY CHOKE
the good hand

Nieuw seizoen, een nieuwe Minstrel Session. Zaterdag 12 oktober kwam het Britse CHERRY CHOKEnaar Eureka aan het Assendorperplein.

De aftrap was voor lokale helden The Good Hand, die deze avond het publiek op nummers trakteerde van hun op 29 maart 2014 verschijnende tweede plaat ‘Atman’. Strak, indrukwekkend en verpletterend waren ze. Het publiek realiseerde zich dat ze getuige waren van een legendarisch begin van de avond. Getuigen van de definitieve vorm van een trio dat alles in zich heeft een grote naam te worden in het land van de ‘psychedelische prog rock’.

Verwacht bij het klassieke power-trio Cherry Choke geen voorspelbaar pop avondje. Zij mixten de catchy en rauwe mod sound van The Who en Small Faces met de heavy rock van Blue Cheer en Stooges. Fuzzy blues en 60’s spaced-out psychedelia, geinjecteerd met een flinke stoot hedendaagse rock à la Graveyard en Queens of the Stone Age.
De groovende ritmesectie voorzag het geheel van een strakke basis voor Bethancourt’s frivole en dwarrelende gitaat solo’s. Een mooie balans tussen organisch geconstrueerde songs en geimproviseerde jams.

Met natuurlijk…
The almighty wizard of transcendental freak out… The Sahara Farm Light Show