za 22 jan 2011
SHARRON KRAUS & NANCY WALLACE

Een intieme avond met muziek geworteld in de traditionele Engelse ‘folk noir’ en schatplichtig aan het werk van Shirley Collins, Bert Jansch en Sandy Denny. De poëtische, donkere romantiek van fatale verleiding, liefdesverdriet en zelfs moord waarde door het zaaltje. De stemmen omlijst door akoestische gitaar.

De oeroude woudgeesten waren ons gunstig gezind. Deze belangrijke erfgenames van de engelse folkscene van de vorige eeuw en twee van de orgineelste stemmen van de hedendaagse folk speelden ook nog een aantal nummers samen.Al doende leert men rekening houden met…Sommige bezoekers raakten enigszins in verwarring door de dynamische lichtshow van onze oude vriend Sahara Farm Light Show. Na de pauze deden we het daarom speciaal wat rustiger aan. Sommige bezoekers, gewend aan de serene schouwburgsfeer, moesten duidelijk wennen.

Sharron en Nancy konden hun lol echter niet op met al die begeleidende beelden. Voor de voorstelling, tijdens de soundcheck, stonden Sharron en Nancy te dansen voor het doek vol met psychedelische kleuren, gemengd met een oeroud filmpje van ‘Alice in Wonderland’ Dit vrolijke tafereeltje werd op foto vastgelegd voor hun ’tourverslag’. Daar doen we het ook voor… Dat geeft kleur of is de kleur van een Minstrel Session.

filmed by Frederic Caudron