moulettes

za 18 febr 2017
MOULETTES

De MOULETTES uit Brighton is opgericht in 2002. De band bestaat uit Hannah Miller (cello, synth, zang), Oliver Austin (drum, synth, zang), Jim Mortimore (bas, moog), Raevennan Husbandes (zang, gitaar) en komt zaterdag 18 februari naar Zwolle.

De muziek is eclectisch te noemen. Een combi van progressieve rock en alt-folk met klassieke elementen erin verweven. Virtuoos gespeeld op ‘popinstrumenten’ als gitaar, bas en drums en klassieke instrumenten als fagot en cello. Een prachtige symbiose tussen elektronisch en akoestisch. De orkestrale klanken, rijke vocale harmonieën en experimentele arrangementen schetsen een haast surrealistische wereld bevolkt door fascinerende natuur en de meest intrigerende wezens. De band neemt ons bij de hand leidt ons er doorheen met haar wonderbaarlijke toegankelijke songs.

Door die eigenzinnigheid hebben ze al vele nominaties en prijzen gewonnen in thuisland Engeland en bracht hen al naar vele (ook internationale) podia en festivals als Glastonbury en Cropredy en nu naar Goudsteeg21. Klik hier voor een sfeerimpressie.

De LP ‘Preternatural’ werd opgenomen in de studio van Malcolm Mortimore, drummer van de legendarische prog-rock band Gentle Giant.

Invloeden of een vergelijk, ach, misschien klinkt er Tom Waits of Kate Bush doorheen, Prokofiev of Shostakovitch. Of is het Pentangle meets early Pink Floyd? Kom het ontdekken.

“This delicious music is played with acoustic virtuosity … Complex and beautiful…Intriguing and unique” ****  – MOJO

Poster Moulettes

Ontwerp: Lex Dirkse