za 12 mei 2012
DELANEY DAVIDSON

Zaterdag 12 mei 2012… de laatste Minstrel Session  in het Papenstraattheater. Een stemmige afsluiting met deze eeuwig reizende troubadour.

DELANEY DAVIDSON, ruwe bolster en blanke pit, cult-fenomeen en grote dromer, schilder en filmer, komt uit het verre overzeese Nieuw Zeeland. Met de voeten stevig in de vuige trash-blues en in de DIY-movement reist hij continu over de wereld. In de ene hand zijn gitaar en in de andere een koffer met daarin zijn ‘Rough Diamond Ghost Orchestra’ waarmee hij de verborgen verhalen over de zelfkant van de samenleving vertelt.

Hij deelde het podium met illustere namen als Jon Spencer Blues Explosion, Holly Golightly, Reverend Beatman en Jack Oblivian.
In de wind huilen de stemmen van Hank Williams en Tom Waits mee. Aan de horizon zie je donkere wolken zich samenpakken. Op een plek waar cactussen staan, het gras verdord is en je het verroeste wrak van een oude T-Ford aantreft… daar staat Delaney en hij speelt liedjes over moord, doodslag, liefde en verlangen.

Geen woord was overdreven bleek deze avond. Zijn bij tijd en wijle dampende one-man orchestra overrompelde de aanwezigen. Ondanks de lichte griep gaf hij alles en wist het publiek tot aan het laatste, intieme, acoustische liedje aan zijn lippen gekluisterd.

www.delaneydavidson.com