za 31 maart 2012
JENNIE STÅBIS, IN GOWAN RING & LISA O PIU

Zo’n kleine 2 jaar geleden zorgden ze als Lisa O Piu voor een bijzonder sfeervolle en memorabele avond in SCV Eureka aan het Assendorperplein.
Deze keer trad de ‘O Piu clan’, die beschouwd kunnen worden als vaandeldragers van de scandinavische alternatieve muziekscene en waar ook bands als Dungen en The Amazing toe behoren, op in het Papenstraattheater van OdeonDeSpiegel.
Zangeres Jennie Ståbis is bezig een solo lp op te nemen. Ze had gehoopt hem al klaar te hebben voor deze tour, die haar en haar vrienden naar o.a. Spanje en Frankrijk brachten. En naar Zwolle, voor een enige concert in Nederland. Opnieuw met B’eirth (In Gowan Ring), Lisa, David, Anders en Johan.
Geleid door de verleidende stemmen brachten zij de intieme acid-folk songs, geschilderd in psychedelische tinten á la Fairport Convention en Pentangle.
Wat toe te voegen aan de woorden van de bezoekers… ‘Echte muziek, hypnotiserend, vanaf de eerste minuut in trance, magisch, heilzaam’. Op deze prachtige avond werd inderdaad de poort weer geopend naar de geheime wereld waar grootse artiesten als Sandy Denny, Roy Harper en Vashti Bunyan zijn geweest.