za 7 febr 2015 – STERLING ROSWELL

We beginnen dit nieuwe jaar lekker relaxt met een Minstrel Session met STERLING ROSWELL in Café de Singel op zaterdag 7 februari.
De in Afrika geboren en als tiener naar Engeland verhuisde Sterling Roswell aka Rosco is multi-instrumentalist, songschrijver, producer, studio-engineer, graphic-novel liefhebber, zanger, gitarist, voormalig drummer van Spacemen 3 en één van de drijvende krachten achter 90’s neo-psych band Darkside.

Legendary-Minstrel-Sessions sterling-roswellAls 18 jarige kunstacademie drop-out sluit hij zich aan bij de succesvolle psych/drone band Spacemen 3. Wanneer deze band na een aantal albums en intensieve tours implodeert, richt hij samen mede-Spaceman Pete Bain de cultband Darkside op. Geleidelijk switcht hij naar keyboards en gitaar. Eind jaren ‘90 houdt ook deze band het voor gezien.

Hierna leidt hij een poosje een zwervend bestaan en vestigt zich na verloop van tijd een aantal jaren in Rome, waar hij werkt als DJ, acteur en excentrieke presentator van een TV programma waar onderwerpen als elektromagnetische ruimte reizen en kathodestraalbuizen behandeld worden. Op bepaald moment wordt hij door bevriende schrijver gevraagd de soundtrack te maken voor een sci-fi film. De film zal nooit verschijnen, maar de muziek zal uiteindelijk wel in 2004 op zijn eerste solo LP ‘Psychedelic Ubik’ belanden.

Terug in Engeland begint hij weer voorzichtig met optreden en richt ook zijn eigen platenlabel op. Hier brengt hij een aantal singles en ook zijn nieuwste album ‘Call of the Cosmos’ op uit, een sfeervolle mix van psychedelica, ‘sleazy exotica’ en de pakkende popsong. Na de eerste enthousiaste kritieken brengt Fire Records het album alsnog wereldwijd uit. Hij toert weer met enige regelmaat de wereld rond, soms met band, soms solo en in Café de Singel als duo!

Met natuurlijk onze onvermijdelijke ‘Wizard of Light’ Charley met zijn Sahara Farm Light Show.

Zaterdag 7 februari
Aanvang: 22:00 uur.
Entree: GRATIS. Café de Singel, Groot Wezenland 4, Zwolle.
Info: Minstrel Music: 038-4233419 / info@minstrel.nl
Café de Singel: 038-4211539