vr 20 juni 2014
FUCHSIA, ME AND MY KITES
mirna’s fling

Een echte legendarische sessie werd het zeker. De ‘oude held’ en de jonge bewonderaars deelden hun muzikale universum. Mirna’s Fling liet opnieuw horen één van de boeiendste nieuwe singer/songwriters in ons landje te zijn. Zijn aan Wovenhand en Nick Cave verwante intense songs, bewegen zich tussen licht en donker.

Daarna was het de beurt aan Me and My Kites uit Zweden, vernoemd naar een song van Fuchsia. In haar muziek hoor je het geluid van Fuchsia, maar ook de ‘60 Pink Floyd en een Kevin Ayers terug. Vol enthousiasme neemt de band, met o.a. leden van Lisa O Piu, bezit van het podium. We zijn terug in het London van eind jaren 60 van de vorige eeuw. Vol vuur brengen ze de nummers van hun debuutplaat+
Dan voegt Tony Durant zich bij de band en staat Fuchsia na 42  jaar weer op het podium. Met zichtbaar plezier speelt hij de nummers van zijn ‘kindje’, dat, zoals hij zei “haar eigen weg was gegaan en die 40 jaar later zijn pad weer kruiste.” De verschillende werelden vloeiden ineen tot een magisch geheel. Alsof de muzikanten hun hele leven niet anders hadden gedaan dan deze nummers spelen. Vol energie, creativiteit en vreugde. Met oprechte blijdschap en verwondering reageerde Tony op de enthousiaste zaal. Met de originele bezetting van Fuchsia had hij slechts eenmaal opgetreden en dus heeft het publiek tijdens deze 12 daagse tour eindelijk “de echte Fuchsia” gehoord.

De hele avond natuurlijk weer voorzien van de magische beelden van de Sahara Farm Light Show.

 

 

 

Zanger, gitarist, songwriter Tony Durant richtte in 1971 Fuchsia op. In 1971 verschijnt het gelijknamige album, in de stijl van bands als Comus en cultheld Syd Barrett. Door o.a. desinteresse van het label verdwijnt de LP al gauw in de obscuriteit.  Nu wordt het als meesterwerk beschouwd en is een ‘heilig graal’ onder de fans van de vroege jaren ’70 psychedelische folk. Het Engelse muziekblad Mojo noemde deze verloren parel een van de meest essentiële ‘forgotten classics’. orginele persingen gaan voor hoge prijzen van de hand. Mede hierdoor verscheen een reissue, waardoor Tony ontdekte dat er een nieuwe generatie muzikanten en muziekliefhebbers was, die zijn werk zeer hoog aansloegen.

FUCHSIA: www.fuchsiamusic.com/ fuchsia.bandcamp.com/

ME AND MY KITES: https://www.facebook.com/pages/Me-and-My-Kites/480903238624427?fref=ts

MIRNA’S FLING: https://www.facebook.com/mirnasfling?fref=ts