za 25 april 2015
JOUIS & MIRNA’S FLING

Zaterdag 25 april is de eerste Minstrel session in de nieuwe locatie aan de Goudsteeg 21 in het oude gedeelte van het centrum van Zwolle. Dat moet natuurlijk een beetje feestelijk voelen.

Legendary-Minstrel-Sessions JOUISJOUIS (uitgesproken als jhew-ee) komt uit Brighton, Groot-Brittannië. De naam is afgeleid van Franse woord ‘Jouissance’ en wordt grofweg vertaald als ‘het hogere genieten’. Dit jaar verscheen hun debuut plaat ‘Dojo’. In haar muziek zijn sporen van de vroege jaren ‘70 psych-folk en ‘Canterbury-scene’ (Caravan/Soft Machine) te ontdekken. De muzikale smeltkroes van ongedwongen jazzy percussie en dwarrelende toetsen met ontspannen gitaarpartijen wordt door de verfrissend harmonieuze zang tot grote hoogtes gestuwd. De pakkende songs doen denken aan de ‘westcoast’ hoogtij dagen van Crosby, Stills & Nash en hedendaagse bands als Midlake en Fleet Foxes en zal zeker ook de fans van begintijd Pink Floyd en Steely Dan aanspreken.

MIRNA’S FLING is het singer songwriter project van Arjan Hoekstra van The Good Hand faam. Waar deze band de heavy rock weg bewandeld, gaat het bij Mirna’s Fling meer om de inspirerende song. Liedjes vol melancholie, soms donker en dan weer met een lichte toets. Zoekend en dwingend als bij 16 Horsepower, Bon Iver en Nick Cave. Vorig jaar op het Minstrel Festival kregen ze niet voor niks de zaal in vervoering en zelfs aan het dansen.

Het feest kan natuurlijk pas af zijn als ook onze oude meester, ‘Wizard of Light’ Charley met zijn Sahara Farm Light Show de avond passend kleurt in al zijn pracht.

Zaterdag 25 april
Aanvang: 20:30 / 21:00 uur
Entree: 8 euro
Reserveringen en voorverkoop via Minstrel Music:  info@minstrel.nl  /  www.minstrel.nl
Tel: 038-4233419.