Kikagaku-Moyo

za 23 mei 2015
KIKAGAKU MOYO

Na het fraaie avondje met de bands Jouis en Mirna’s Fling, afgelopen 25 april, zetten het feestje even voort met nog een Minstrel Session in Goudsteeg 21.
Zaterdag 23 mei treedt de in 2012 opgerichte Japanse band KIKAGAKU MOYO (‘geometrische patronen’) op. De band komt voor het eerst naar het Europese vaste land en deze avond aan de Goudsteeg is de eerste van een twee maanden durende tour.

Welkom in de ‘vrije vormen ruimte’ van Kikagaku Moyo, gevormd en gepolijst door uren lange nachtelijke improvisaties in thuisstad Tokyo.
Een plek waar sitar, theremin en bezwerende (acid)folk net zo thuis zijn als de vette gitaar-riff, psychedelische popsong en weelderige soundscapes. Gedrenkt in de oosterse muzikale traditie wordt dit een smeltkroes, die de absolute muzikale vrijheid bejubelt. Een geluid dat herinneringen oproept aan bands als The Incredible String Band, Amon Düül II, Acid Mothers Temple maar ook vroege Pink Floyd. Laat de rituele ritmes je verleiden tot een oneindige zonnige tocht langs aardse wegen, bergen en rivieren en durf ook die intergalactische reis te maken.
Hij is er natuurlijk bij. Niemand anders dan onze oude held Charley van The Sahara Farm Light Show kan deze avond onder dompelen in de prachtigste kleuren.

FlyerKikagakuMoyo_A5_RGB

“Kick back with some tunes at the links below and let the trip carry you off, It’s Psychedelic Baby!”

Tree Smoke (Austin Psych Fest):  https://youtu.be/UpKWtvnrrWo
Dawn:  https://youtu.be/bzoIs2PJ5mk
Smoke and Mirrors:  https://youtu.be/hszyJIzVdXA

Zaterdag 23 mei, GOUDSTEEG 21 Zwolle.  Aanvang: 20:30.    Entree: 8 euro
Reserveringen en voorverkoop via Minstrel Music:  info@minstrel.nl  /  www.minstrel.nl  / tel: 038-4233419.
logo Bwefar