za 30 april 2016
EERIE WANDA

Er hangt binnen de muziekwereld al een tijdje een buzz in de lucht rondom EERIE WANDA, het project van Kroatisch-Nederlandse singer-songwriter Marina Tadic.

Dat is ook niet zo gek als je voor het uitbrengen van een debuutalbum al het podium deelde met Allah-Las en Jacco Gardner en op Le Guess Who en het Amerikaanse SXSW festival hebt gestaan.
Hun langverwachte debuut-LP ‘Hum’ is op het New Yorkse psychlabel Beyond Beyond is Beyond verschenen en doen ze een (inter)nationale tour om deze release te promoten.
Zoals ze zelf aangeven: “Op leuke, bijzondere plekken, passend bij onze muziek”.
De tijdloze melodieën en nostalgische klanken omlijsten de zang van Tadic. Teruggrijpend op de inspirerende psychedelische rock van de jaren zestig zonder dat het retro wordt. Tussen de warme weelderige gitaarlijntjes, nevelige orgel en verleidende ritmes zorgt Tadic’ dromerige stemgeluid ervoor dat er onder de onberispelijke arrangementen toch precies de juiste onderhuidse spanning voelbaar is.

Als we toch wat willen noemen… Voor de liefhebbers van Hope Sandoval, Angel Olsen, maar ook Jefferson Airplane en Velvet Underground.

De band vond het al tof om filmpjes van zijn shows te zien, dus dan kan onze oude oerboom van psychedelische visuals The Sahara Farm Lightshow niet ontbreken.

 

Zaterdag 30 april. Entree 10 euro.
Voorverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, tel: 038-4233419 / info@minstrel.nl
Aanvang 20:30 uur. Kassa open 20:00 uur.