Dandelion

za 19 nov 2016
DANDELION & DAVID ÅHLÉN

Zaterdag 19 november sessie met Dandelion en David Åhlén in Goudsteeg21 Zwolle.

DANDELION zet een sound neer, die strekt van akoestische folk tot melodische pop en van klein songwritermateriaal tot fikse rockuitspattingen.

De klassieke invloeden als Crosby, Stills, Nash & Young, The Band en Paul Simon zijn zeker herkenbaar, maar ook invloeden van hedendaagse bands als Fleet Foxes en Midlake. De grootste troefkaart van Dandelion is de eigenheid, het verrijken van deze traditie met slimme twists en een algehele sound die niet zweert bij het oude, maar de muziek juist in geheel nieuwe richtingen stuurt.
Op hun pas verschenen debuutalbum ‘Everest’ komt deze mix van bekorende close-harmonies en de juiste dosis grooves en ‘countryfunk’ tot volle wasdom.
Afgelopen juli speelden ze niet voor niets een hoofdrol tijdens de ‘Beach Boys – 50 Jaar Pet Sounds’ avond in het Concertgebouw.

Op het Volkoren label verscheen de nieuwe LP van de Zweedse singer-songwriter DAVID ÅHLÉN. Velen zijn het nu al over eens dat dit album een klein meesterwerk is.
Met zijn muziek brengt hij je in de vervoerende sfeer, die hij elke keer zo goed weet op te roepen. Hoor zijn stem, ontroerend kwetsbaar in falsetto, krachtig genoeg om kathedralen te vullen. Het is muziek waar je de tijd voor neemt. Om mee te gaan in zijn dromen en uiteindelijk terecht te komen op die haast mystieke plek waar Åhlén zelf woont, een afgelegen eiland verscholen in ongerepte natuur. Daar ontstaan de haast hypnotiserende nummers met die typische spirituele toon die je alleen in de Scandinavische muziek lijkt te vinden.
Soms herken je de bezwerende intensiteit van een verwante artiest als David Eugene Edwards van 16 Horsepower en Wovenhand, met wie hij een vergelijkbare jeugd heeft, maar ook een band als Talk Talk ten tijde van hun baanbrekende LP ‘Spirit of Eden’.

Onze wizard of light ‘Sahara farm Light Show’ zal de band in zijn bekende kleurrijke pracht hullen.