IMG_0922

za 17 dec 2016
EMALINE DELAPAIX & LUKAS CRESWELL-ROST
scott & young

EMALINE DELAPAIX is een Australische singer/songwriter die, na jaren over de wereld gezworven te hebben, momenteel in Berlijn woont samen met haar dikke oranje poes Reece. Tussen het intensieve toeren in Europa, AustraliĆ« en Canada door besteed ze haar tijd aan het schrijven van authentieke en intense liedjes voor piano, gitaar, Keltische harp of welk instrument maar voor handen is. Emaline schrijft, omdat ze iets wezenlijks te zeggen heeft. Haar teksten behandelen o.a. onderwerpen als depressie, seksualiteit, eenzaamheid of dierenrechten. De gepassioneerde songs kunnen binnen komen als een warme storm, maar ook als een magische zonsondergang. Krachtig en rauw, melancholisch en teder. Haar stem en muziek doen je soms denken aan Kate Bush of Tori Amos, maar ook aan die van de huidige stroming Scandinavische singer/songwriters.Ā Deze avond wordt ze begeleid door de Engelse gitarist Lukas Creswell-Rost.

EMALINE DELAPAIX in GS21 17-12-16 (2)

Foto: Nico van Malssen

 

Voor een impressie klik hier, waar ze Smoke & Light ten gehore brengen.

 

 

 

 

 

In 2011 zag SCOTT & YOUNG het levenslicht. De stemmen van zanger-gitarist MichaĆ«l Schotanus en zangeres Lisanne de Jong zijn het hart van hun muziek. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op het Zwolse Conservatorium waarbij het meteen klikte. GeĆÆnspireerd door songwriters als Ane Brun, Simon & Garfunkel en Joni Mitchell hebben zij een geheel eigen stijl ontwikkelt. De chemie is haast tastbaar en bovenal betoverend. Muzikaal gezien is het duo het best te omschrijven als een combinatie van indie folk-pop, met Scandinavische invloeden en een rauw randje.

SCOTT & YOUNG in GS21 17-12-16 (3)

Foto: Nico van Malssen

Pure, eigenzinnige liedjes over liefde en het leven, gekenmerkt door prachtige meerstemmige zanglijnen en poƫtische teksten. Tijdens de releaseshow in Hedon afgelopen november werd de debuutplaat Floating gepresenteerd. Floating is het zes nummer tellende resultaat van een succesvolle crowdfunding campagne.

emaline delapaix-nieuwe versie (2)

Posterontwerp: Lex Dirkse