za 18 febr 2012
LOCH LOMOND, TINY RUINS &
JORDAN IRELAND (viel in voor Holly Trosby)

Met optredens van LOCH LOMOND uit de USA, TINY RUINS uit Nieuw-Zeeland en JORDAN IRELAND uit Australie werd het een fraaie avond zaterdag 18 februari in Eureka.

Jordan Ireland viel in voor een helaas tijdens de tour ziek geworden HOLLY THROSBY en hij deed dit zeer verdienstelijk. Intense songs, begeleid op gitaar en met bij tijd en wijle een laag vette fuzz erover.
De geweldige Hollie Fullbrook a.k.a Tiny Ruins bracht haar mooie, hypnotiserende liedjes ten gehore. Songs in de traditie van songwriters als Carole King. Soms liefelijk en fantasierijk dan weer schurend langs de randen van de folk.

Het getalenteerde collectief Loch Lomond bracht een mooie mix van klassieke americana, Angelsaksische folk en hier en daar zelfs vaudeville op het podium. De melodische psych-folk deed soms aan de vroege REM denken en door de multi-instrumentale invulling en samenzang aan bands als de Decemberists, Arcade Fire en Mercury Rev. Het instrumentarium was uitgebreid: gitaar, bas en drums werden deze avond aangevuld met o.a. orgel en mandoline. Gedreven en met humor wisten ze met hun intense liedjes het publiek te enthousiasmeren, dat na een aantal toegiften pas genoeg had.

Hun muziek werd oa gebruikt in de Youtube hit (meer dan 16 miljoen keer bekeken!) ‘Way Back Home” van regisseur Danny MacAskill   (http://youtu.be/Cj6ho1-G6twfacebook.com/lochlomondmusic
facebook.com/pages/Holly-Throsby/107900539232944
facebook.com/tinyruins