za 26 nov 2011
MARISSA NADLER

Ruim twee jaar geleden begonnen we met het organiseren van een reeks live concerten onder de naam Legendary Minstrel Sessions. De eerste artieste, die we naar Zwolle wilden en wisten te halen was Marissa Nadler. We zijn echt ontzettend blij dat zij, na een voor haar vrij turbulente periode, op zaterdag 26 november opnieuw onze stad aandeed. Vooral waren we ook vereerd, omdat ze besloten heeft geen lange tournees meer te doen. Alleen nog korte, op speciale plekken en locaties.

Zodra je de eerste tonen van haar muziek hoort weet je dat ze zich momenteel op een creatief hoogtepunt bevindt.
De fijnzinnige mengeling van dream folk en shoegaze is gedreven en wonderschoon. Grote gevoelens passeren¬†de revue. Marissa stelt zich kwetsbaar op met haar po√ętische teksten en soms aardedonker gekleurde liedjes over verdriet en vreugde, liefde en vergankelijkheid.¬†Ze beschrijft het bedachtzaam, houdt het puur en beheersbaar waardoor ze de valkuil van het valse sentiment stijlvol ontwijkt.
Het hypnotiserende gitaarspel, voorzagen haar sensuele stem van extra glans.


Dankzij de samenwerking met de Bibliotheek van Zwolle en Studentertainment was het optreden in de prachtige Statenzaal, onderdeel van de centrale bibliotheek van Zwolle, in de Diezerstraat.*

*Het vroegere provinciehuis van Overijssel. Onderdeel van dit monument is de karakteristieke Statenzaal, voormalige vergaderzaal van de Provinciale Staten.

De support was, net als bij Snowblink, van de Zwolse singer-songwriter Chayah van Diermen.