Blissful Yearning TGH

vr 9 maart 2018
THE GOOD HAND
release BLISSFUL YEARNING

The Good Hand uit Zwolle/Kampen mogen we gerust één van de meest inspirerende bands van de Nederlandse ‘underground’ noemen. Sinds hun debuut in 2011 gaan ze eigenzinnig en gedreven hun eigen weg. Vrijdag 9 maart komt hun derde album uit, wat wordt gepresenteerd in Hedon Zwolle

De ogenschijnlijk oneindige trip van dit trio door het inspirerende muzikale universum, leidt steeds weer tot een smeltkroes van ideeën, klanken, worstelingen, taal, experiment, revolutie. De muzikale vrijheid die ze nodig hebben doorbreekt opnieuw de standaard, het cliché, de vastgeroeste structuren. Hun derde LP ‘Blissful Yearning’ bestrijkt op indringende wijze het muzikale palet van de band op dit moment.
Daar is de typische, herkenbare ‘The Good Hand song’ in acht epische tracks vol verlangen en hoopvolle verhalen gedrenkt, in sonisch avontuur en explosieve energie. De beschouwende en persoonlijke teksten zijn het lijm tussen de steeds weer uitdagende, meanderende en tegendraadse songs. Samen maken ze het album één geheel en beschrijven ze als het ware de cirkel van het leven.

Blissful Yearning TGH

Referenties nodig? Proef de groovy jams van Black Mountain en Queens of the Stone Age, hoor het experiment van Radiohead en Steven Wilson en onderga de energieke bezetenheid van King Crimson en Motorpsycho. Of beluister vast Cocoon op YouTube.

De 500 plakken zwart goud worden opnieuw op het Minstrel Music label uitgebracht. Overigens zijn 300 exemplaren coloured vinyl, inclusief de limited edition. Het concert is GRATIS toegankelijk en begint om 20:30 uur.