http://www.minstrel.nl/wp-content/uploads/2018/01/3-Dark-Rooms-@-Goudsteeg21-03-11-2017-9-1.jpg

vr 3 nov 2017
DARK ROOMS

Pakkende, fantasierijke melodieën creëren eigenzinnige songs, die zowel verstild als levendig en avontuurlijk kunnen zijn.

Daniel Hart is een klassiek geschoolde violist uit Dallas, die na jaren van optreden met artiesten zoals St. Vincent, Swans, Other Lives, The Polyphonic Spree en Broken Social Scene besloot dat het tijd werd voor een eigen project. In 2012 richtte hij dan ook de band DARK ROOMS op en in 2013 verscheen hun debuut LP.Dark Rooms @ Goudsteeg21 03-11-2017 (6)

De sfeervolle en intense muziek is verwant aan die van artiesten als Sigur Rós, David Byrne en de post-rock van bands als Four Tet. Soms vangen we in een nummer zelfs een glimp op van de invloed van de jaren ‘70 RnB. Op verschillende reizen door India en China bestudeerd Daniel ook de oosterse klassieke tradities en verwerkt deze kennis en ervaringen weer in zijn muziek. De pakkende, fantasierijke melodieën creëren eigenzinnige songs, die zowel verstild als levendig en avontuurlijk kunnen zijn. Hij raakte door de jaren heen ook nog bezeten van fotografie, waar hij veel tijd aan besteedde. Dit leidde weer tot het schrijven van veel nummers, die te maken hadden met deze obsessie. Live zie je dat ook terug in het gebruik van veel visuele elementen tijdens hun shows.

De afgelopen jaren schrijft hij ook veel muziek voor TV en bioscoopfilms. Van Disney’s ‘Pete Dragon’ en ‘A Ghost Story’ van David Lowery tot aan de nieuwe documentaire ‘Eating Animals’ van Natalie Portman naar het beroemde boek van Jonathan Safran Foer.

De uiteindelijke release van hun tweede LP is natuurlijk een mooi moment voor een tour, waar Zwolle en Goudsteeg21 in het bijzonder dus niet mag worden overgeslagen.

darkrooms poster version 2

Posterontwerp: Lex Dirkse