midnight shopping with Katie &

vr 17 nov 2017
KATIE VON SCHLEICHER
with ADAM BRISBIN

De muziek van Katie von Schleicher is een ode aan van die broeierige radiohits uit de seventies.

In 2015 bracht de Brooklynse KATIE VON SCHLEICHER haar album ‘Bleaksploitation’ als cassette uit. Die gelimiteerde oplage van 300 exemplaren bracht een storm teweeg onder liefhebbers met een grote vraag naar een LP versie tot gevolg. Al gauw had ze de attentie van een label dat dol is op dit soort underdog releases met een verhaal. “Like ghosts trying to communicate through a cassette deck” schreef het gezaghebbende Consequence Of Sound. Prominente muzieksites als Stereogum and Brooklyn Vegan kunnen vanaf dat moment ook tot haar promotors worden gerekend.
De sound van Katie Von Schleicher is uit het lood en compromisloos. Zij klinkt als een vintage meidengroep die speelt in de kelder van een spookhuis. Deze muziek moet wel opgenomen zijn in een pikkedonker huis met een overjarige 4-sporen recorder. Dan kun je scheefgetrokken slaapdronken tracks verwachten. Ticket Katie von Schleicher

Haar pas verschenen tweede LP ‘Shitty Hits’ is een ode aan van die broeierige radiohits uit de seventies. “Katie’s music channels the bright, sunny radio burners of the 1970’s. Songs you drive to, carefree, and songs you can cry to”. Niet verbazend heeft haar muziek dezelfde warme home-recording sfeer als de LP’s van Paul McCartney’s ‘McCartney’ of Jeff Buckley’s ‘Sketches For My Sweetheart The Drunk’. Ze klinkt als een erfgenaam van songwriters als Todd Rundgren en Randy Newman, de wereld om haar heen beschrijvend met de lichtelijk vermoeide, maar kritische blik van de eenling.

Daar zijn we toch allemaal nieuwsgierig naar? In Goudsteeg21 zal zij optreden samen met Adam Brisbin.

katie von schleicher

Posterontwerp: Lex Dirkse