zo 18 febr 2018
WUCAN
delta echoes

WUCAN is een band uit Dresden en maakte haar entree in de alternatieve rockscene met de release van hun EP Vikarma in 2014. In 2016 volgde de goed ontvangen debuut LP ‘Sow the Wind’.

September 2017 verscheen hun tweede LP ‘Reap the Storm’, waarmee ze het hun sound verder verfijnden en nog krachtiger weten neer te zetten.

De band speelt klassieke 70’s bluesrock, rijkelijk voorzien van psychedelische en acid-folk elementen. Ook zijn de invloeden van de inspirerende en experimentele Duitse krautrock bands uit die periode herkenbaar.

Wucan’s leading lady is Francis Tobolsky een multi-instrumentalist die het gebruik van theramin, fluit en de elektrische gitaar niet schuwt. Als stralend middelpunt is haar performance soms theatraal en poëtisch en dan weer sensueel en opzwepend te noemen. Ingebed in een groovende en energieke begeleiding door de andere bandleden. Met intensieve clubtours en optredens op festivals, waaronder Eurosonic-Noorderslag, hebben ze bewezen een act te zijn die haar publiek weet te verleiden en mee te nemen in de eigen gecreëerde rockwereld, daarmee een gestaag groeiende fanbase opbouwend.

Nu komen ze dus naar Hedon en kan Zwolle ontdekken wat er groeit en bloeit in de ‘underground’.

Het geeft de band een uniek geluid wat je kan plaatsen tussen Jethro Tull, Black Sabbath, My Baby en Deep Purple.

Support door lokale helden van Zwols/Meppels/Hengelose garage-beat-rock band DELTA ECHOES.

poster WUCAN & DELTA ECHOES web LMS

ontwerp: Koen Stegehuis